Nov
20
2012

App: Laat het internet voor jou werken met IFTTT

Gebruik je inmiddels zo veel online tools en apps die er zogenaamd voor zorgen dat je “beter en sneller” werkt, dat je te veel tijd kwijt bent met het managen en switchen tussen die tools? En dat terwijl veel van de handelingen simpel zijn en steeds terug lijken te komen. Voor dit soort problemen probeert IFTTT (IF This Then That) een oplossing te zijn en het gaat daarmee verder dan de sociale netwerken!

Met IFTTT is het mogelijk om handelingen tussen de verschillende web-apps te automatiseren op basis van simpele (als dit, dan dat) regeltjes. Op dit moment is het mogelijk om het toe te passen op 56 online tools, maar regelmatig zullen daar extra mogelijkheden bij komen. Kijk daarom hier voor het meest recente overzicht. Een korte uitlichting van de belangrijkste diensten zijn Facebook, Twitter, LinkedIN, Dropbox, Evernote, Gmail, WordPress etc. Genoeg mogelijk dus!

Webapp: IF This Then That. Recipe - Trigger - Action

Omdat ik in eerste instantie dacht dat het te ingewikkeld was heb ik IFTTT links laten liggen, maar de kracht is juist in het feit dat het ongewoon makkelijk is. Dit is al te zien op het plaatje hierboven. Voor de “Trigger” selecteer je bijvoorbeeld eerst WordPress, ik wil namelijk voor elke nieuwe post een update op Facebook. IFTTT geeft dan direct een aantal gebeurtenissen waarop een actie kan plaatsvinden. Je klikt op de juiste gebeurtenis… et voilà! Je Trigger is gemaakt. IFTTT neemt je dan mee naar de apps waarop je wilt dat er vervolgens iets gaat gebeuren en ik selecteer Facebook. Ook na die selectie geeft IFTTT je weer de mogelijke acties die uitgevoerd kunnen worden. Ik selecteer het nieuwe bericht en geef aan hoe deze eruit moet komen te zien. Zo simpel is het maar om verschillende acties te automatiseren!

IFTTT neemt je moeiteloos mee door de mogelijkheden die de app biedt waardoor je dit in no-time onder de knie hebt. Ook kan je door op de apps te klikken een aantal handige voorbeelden vinden hoe IFTTT gebruikt kan worden. Vaak is het mogelijk om verschillende diensten te integreren, maar het uitzoeken is vaak lastig en niet goed te onderhouden. Met IFTTT heb je een duidelijk overzicht van wat er tussen je web-apps gebeurt en kan je dit eenvoudig aanpassen!

Gebruik jij ook IFTTT? Bijvoorbeeld voor dat bestand dat je naar de Google Drive van een project upload en automatisch ook in je Dropbox wilt hebben? Of voor berichten via email/Twitter/Google Talk naar aanleiding van een Google Calendar evenement? Laat dan weten welke recepten jij allemaal hebt uitgekookt!

Related Posts

About the Author: Youri van Dijk

Ik ben student “Entrepreneurship and SME Management” aan de Universiteit Maastricht. Tijdens het opzetten van een thee bedrijf merkte ik dat Social Media lastiger is dan het soms lijkt. Via deze blog probeer ik er met vallen en opstaan achter te komen wat wel en wat niet werkt voor de ondernemer die gebruik maakt van sociale netwerken. Daarnaast ben ik een beetje een nerd wat betreft technologie en merk ik dat het lastig is voor ondernemers om hier handig gebruik van te maken. Ik beschrijf daarom regelmatig apps of software die praktisch kunnen zijn in het dagelijkse ondernemen.

1 Comment+ Add Comment

Leave a comment